Nursel'in Mutfağı Kıris Tarifi 29 Mayıs 2015 Hakkari



29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kıris  nasıl yapılır, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kıris  tarifi, Kıris  malzemeleri, Kıris  nasıl pişirilir, Kıris   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıris  , Nurselin mutfağı 29 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.05.2015 Kıris  Tarifi, nurselin mutfağı hakkari yemekleri, Kıris nedir,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kıris   tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KIRİS

Malzemeler:

500 g kuzu kaburga eti

1,5 su bardağı ceviz

2 adet kuru soğan

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1,5 su bardağı besni üzümü

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı tuz

 
Köfteler için:

500 g kuzu kıyma

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Sosu için:

2 su bardağı sumak suyu

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı domates salçası


Hazırlanışı:

Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç ve kıyma bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir.Tencereye bol su konur. Kaynayınca içine piyazlık doğranan soğanlar atılır. Kaynara çıkınca Kara suyunu atması için haşlanan cevizler ilave edilir. Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut bırakılır. Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe ilave edilir. Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir. Bir taşım kaynayınca sunuma alınır.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}