29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kıris nasıl yapılır, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kıris tarifi, Kıris malzemeleri, Kıris nasıl pişirilir, Kıris nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıris , Nurselin mutfağı 29 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.05.2015 Kıris Tarifi, nurselin mutfağı hakkari yemekleri, Kıris nedir,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kıris tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç
ve kıyma bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur.
Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir.Tencereye bol su konur. Kaynayınca
içine piyazlık doğranan soğanlar atılır. Kaynara çıkınca Kara suyunu atması
için haşlanan cevizler ilave edilir. Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut
bırakılır. Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe
ilave edilir. Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan
salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir. Bir taşım kaynayınca sunuma alınır.
KIRİS
Malzemeler:
500 g kuzu kaburga eti
1,5 su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı besni üzümü
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g kuzu kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
2 su bardağı sumak suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder