29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Doğaba nasıl yapılır, 29 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Doğaba tarifi, Doğaba malzemeleri, Doğaba nasıl pişirilir, Doğaba nasıl yapılır, nurselin mutfağı Doğaba , Nurselin mutfağı 29 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.05.2015 Doğaba Tarifi, nurselin mutfağı hakkari yemekleri, doğaba nedir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Doğaba tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
500 gram kuzu kaburga eti
1 kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı haşlanmış buğday
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır. Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pul biber ile sunuma hazırdır.
DOĞABA
Malzemeler:
500 gram kuzu kaburga eti
1 kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı haşlanmış buğday
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteler için:
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır. Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır. Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pul biber ile sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder