Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA
Malzemeler:
20 tane milföy hamuru
yarım kg çilek
Kreması İçin:
4 yumurta
6 çorba kaşığı un
14 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Milföyler yağlı kağıt serilen tepsiye dizilerek üzerine çatal ile delikler açılır.Tekrar üstüne yağlı kağıt koyulur ve üzerine ağırlık yapması için tepsi koyulur.Milföyler 180 derece sıcak fırında pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:
Milföyler yağlı kağıt serilen tepsiye dizilerek üzerine çatal ile delikler açılır.Tekrar üstüne yağlı kağıt koyulur ve üzerine ağırlık yapması için tepsi koyulur.Milföyler 180 derece sıcak fırında pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
Krema için süt, yumurta, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi karıştırılarak ocakta kıvamını alan kadar pişirilir ve soğutulur.
İki milföy arasına krema sıkılarak çilek dizilir ve tekrar üstüne krema sıkılır. Üzeri süslenerek servis edilir.
İki milföy arasına krema sıkılarak çilek dizilir ve tekrar üstüne krema sıkılır. Üzeri süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder