Haftaiçi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.
27 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 27 Nisan 2015 Alp Mehmet'in Fırında Enginarlı Sebzeli Tavuklu Kebap Tarifi
6 adet ayıklanmış enginar
500 gr buttan sotelik tavuk
10 kültür mantarı
15 arpacık soğan
1havuç
2 dal taze soğan
1 su bardağı bezelye
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı su
tuz
150 gr taze kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Enginarları haşlamak için : 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1/2 limon suyu, 1/2 tatlı kaşığı un, 2 llt su
Enginarlar haşlanır. Geniş bir tavaya sıvıyağ ve tereyağ eklenir. Sebzeler doğranarak eklenir. Tavuklar ve un daha sonra taze soğan ve bezelye eklenir. Tuz ve su (enginarları haşladığımız) eklenir.Ocakta pişirilir. Daha sonra karışım enginarlara konur. üzerine kaşar eklenir. 170 derecede kaşar eriyince çıkarılır.
27 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 27 Nisan 2015 Alp Mehmet'in Fırında Enginarlı Sebzeli Tavuklu Kebap Tarifi
6 adet ayıklanmış enginar
500 gr buttan sotelik tavuk
10 kültür mantarı
15 arpacık soğan
1havuç
2 dal taze soğan
1 su bardağı bezelye
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı su
tuz
150 gr taze kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Enginarları haşlamak için : 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1/2 limon suyu, 1/2 tatlı kaşığı un, 2 llt su
Enginarlar haşlanır. Geniş bir tavaya sıvıyağ ve tereyağ eklenir. Sebzeler doğranarak eklenir. Tavuklar ve un daha sonra taze soğan ve bezelye eklenir. Tuz ve su (enginarları haşladığımız) eklenir.Ocakta pişirilir. Daha sonra karışım enginarlara konur. üzerine kaşar eklenir. 170 derecede kaşar eriyince çıkarılır.
0 yorum:
Yorum Gönder