27 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Karlı Kurabiye Tarifi



27 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 mart 2015 nurselin mutfağı karlı kurabiye nasıl yapılır, karlı kurabiye tarifi, karlı kurabiye malzemeleri, karlı kurabiye nasıl pişirilir, karlı kurabiye nasıl yapılır, nurselin mutfağı konya tarifleri,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan karlı kurabiye tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KARLI KURABİYE

Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
un

İç Harcı İçin:
10 adte kuru kayısı
10 adte kuru incir
yarım su bardağı bal
ceviz

Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 bardak su

Hazırlanışı:
Hamuru için kakao, şeker, vanilya, kabartma tozu,yumurta,tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır.Üzerine alabildiği kadar un ilave edilerek hamur yoğurulur.
İç harcı için kayısı ve incir küçük küçük doğranarak bal ile birlikte ocakta pişirilir. Ceviz eklenir ve soğutulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve içli köfte yapar gibi içerisine iç harçtan doldurulur ve fırın tepsisine dizilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra soğuması beklenir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Soğuk kurabiyenin üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Daha sonra kurabiyeler isteğe göre fıstığa ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}