Makaron Tarifi Makaron Nasıl Yapılır?



makaron tarifi, makaron nasıl yapılır, makaron nedir, makaron yapımı, makaron malzemeleri


Makaron Tarifi

75 gr yumurta akı (bayat)
75 gr toz badem
150 gr pudra şekeri
30 gr normal toz şeker
10 gr şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz

Kremaiçin; 100 gr sütlü çikolata, 100 gr krema

Krema yapımı ile işe başlanır. Sıvı kremayı kaynama seviyesine gelince içine çikolataları atın. Eriyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. (kısık ateşte) Daha sonra biraz ılıyınca dolaba kaldırın.
Makaron için yumurta aklarını bir kaba alıp tuzu ekleyin. Düşük ayarda çırpın. Köpüklendiğinde 5 seferde azar azar şekeri ilave edin. Mikseri hızlandırın ve köpürtün. Eğer renk istiyorsanız gıda boyası ekleyin bu aşamada. Bir tarafta robottan badem, kakao ve pudra şekerini geçirin. Alt kısımdan üst kısma doğru yavaş yavaş karıştırın. Sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3er cm aralıklarla dizin. Oda sıcaklığında yarım saaat kurumasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin. Aralarına krema sürüp yapıştırın. 1 gün bekletip yerseniz daha lezzetli olacaktır.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}