Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
TAVUK ŞÖLENİ
Malzemeler:

taze kekik
tuz
karabiber
zeytinyağı
lavaş
Turşulu Yoğurt Sosu İçin:
1 kase süzme yoğurt
4 kornişon turşu
1 tutam dereotu
Kırmızı biber sosu için:
5 közlenmiş kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Cam fırın kabına tavukları dizilir. Üzerlerine zeytinyağı dökülür. Tuz ve karabiber atılır. Taze kekik yaprakları serpilir.Bu şekilde bekletilir. Izgara tavaya zeytinyağı dökülür ve tavuklar yüksek ısıda kızartılır. Fırın kabına tavuklar, yağıyla birlikte aktarılır. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.
Köz kırmızı biber ince ince doğranır. Taze soğan ve maydanoz da ince ince doğranır. Bir kaseye doğranan malzemeler koyulur. Zeytinyağı dökülerek karıştırılır. Bir kaseye alınır.
Soğanlar piyazlık doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülür, soğan ilave edilip sotelenir. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırılır. Bir kaseye de soğan sotesi alınır. Kornişon turşu ve dereotu minik minik doğranır. Karıştırma kabına süzme yoğurt koyulur. Dereotu ve turşu da eklenerek, karıştırılır. Bir kaseye koyulur. Bir kaseye de köz patlıcan doğranıp koyulur.
Servis tabağının kenarlarına kaseler dizilir. Servis tabağına lavaşlar serilir. Üzerine pişirilen tavuklar dilimlenip koyularak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder