19 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Tavuk Şöleni Tarifi



19 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 19.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta tavuk şöleni tarifitavuk şöleni nasıl yapılır, tavuk şöleni malzeme listesi, tavuk şöleni tarifi, tavuk şöleni nasıl yapılır.tavuk şöleni nasıl yapılır,tavuk şöleni tarifi, yeşil elma bugün,








Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

TAVUK ŞÖLENİ

Malzemeler:
2 bütün tavuk göğsü
taze kekik
tuz
karabiber
zeytinyağı
lavaş

Turşulu Yoğurt Sosu İçin:
1 kase süzme yoğurt
4 kornişon turşu
1 tutam dereotu

Kırmızı biber sosu için:
5 közlenmiş kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Cam fırın kabına tavukları dizilir. Üzerlerine zeytinyağı dökülür. Tuz ve karabiber atılır. Taze kekik yaprakları serpilir.Bu şekilde bekletilir. Izgara tavaya zeytinyağı dökülür ve tavuklar yüksek ısıda kızartılır. Fırın kabına tavuklar, yağıyla birlikte aktarılır. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.
Köz kırmızı biber ince ince doğranır. Taze soğan ve maydanoz da ince ince doğranır. Bir kaseye doğranan malzemeler koyulur. Zeytinyağı dökülerek karıştırılır. Bir kaseye alınır.
Soğanlar piyazlık doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülür, soğan ilave edilip sotelenir. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırılır. Bir kaseye de soğan sotesi alınır. Kornişon turşu ve dereotu minik minik doğranır. Karıştırma kabına süzme yoğurt koyulur. Dereotu ve turşu da eklenerek, karıştırılır. Bir kaseye koyulur. Bir kaseye de köz patlıcan doğranıp koyulur.
Servis tabağının kenarlarına kaseler dizilir. Servis tabağına lavaşlar serilir. Üzerine pişirilen tavuklar dilimlenip koyularak servis edilir.






PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}