Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler:
3 havuç
1 parça taze zencefil
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
su
Hazırlanışı:
Havuçları rendelenerek bir tencereye alınır ve suyu dökülerek haşlanmaya bırakılır. Havuç pişince içine doğranan zencefil koyularak parçalayıcıdan geçiirilir ve püre haline getirilir. Ayrı bir tencereye yemeklik doğranan soğan koyularak tereyağıyla birlikte kavurulur. Sonra un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Soğuk et suyuyla kıvamı açılır. Biraz da soğuk su dökülerek topaklanmasın diye çırpma teliyle hızlıca karıştırılır. Sıcak suyla kıvamı ayarlanır. Zerdeçal dökülerek karıştırılır. zerdeçallı karışım, püre haline gelmiş havuç tenceresine ilave edilerek karıştırılır. Tuz atılarak bir kez daha parçalayıcıdan geçirilir. Çorba pişince altı kapatılıp servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder