19 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi



19 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 19.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta zencefilli havuç çorbası tarifi,zencefilli havuç çorbası nasıl yapılır, zencefilli havuç çorbası malzeme listesi, zencefilli havuç çorbası tarifi,zencefilli havuç çorbası nasıl yapılır. zencefilli havuç çorbası nasıl yapılır,zencefilli havuç çorbası tarifi, yeşil elma bugün,







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI


Malzemeler:
3 havuç
1 parça taze zencefil
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
su

Hazırlanışı:

Havuçları rendelenerek bir tencereye alınır ve suyu dökülerek haşlanmaya bırakılır. Havuç pişince içine doğranan zencefil koyularak parçalayıcıdan geçiirilir ve püre haline getirilir. Ayrı bir tencereye yemeklik doğranan soğan koyularak tereyağıyla birlikte kavurulur. Sonra un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Soğuk et suyuyla kıvamı açılır. Biraz da soğuk su dökülerek topaklanmasın diye çırpma teliyle hızlıca karıştırılır. Sıcak suyla kıvamı ayarlanır. Zerdeçal dökülerek karıştırılır. zerdeçallı karışım, püre haline gelmiş havuç tenceresine ilave edilerek karıştırılır. Tuz  atılarak  bir kez daha parçalayıcıdan geçirilir. Çorba pişince altı kapatılıp servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}