Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi



kadayıf dolması tarifi, kadayıf dolması nasıl yapılır, erzurum yemekleri, kadayıf dolması malzeme listesi,





KADAYIF DOLMASI


Malzemeler:
500 gr Kadayıf
Ceviz
Sıvı yağı
yumurta

Şerbeti İçin:
 2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı:
 Şerbet kaynatılarak içine limon sıkılır ve soğumaya bırakılır. Ufalanmamış kadayıf tellerinde bir tutam alınarak içine ceviz parçaları konulur ve düzgün bir şekilde sarılır. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ve kadayıflar yumurtaya  bulanır.Yumurtaya bulanan dolmalar kızgın yağda kızartılır.Yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete atılır. Şerbeti çektikten sonra kadayıf dolmaları servis tabağına alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}