17 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Boranı Tarifi



17 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı borani tarifi, borani nasıl yapılır, borani tarifi, borani malzemeleri, borani  nasıl pişirilir, borani nasıl yapılır, şanlıurfa yemekleri








Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli borani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BORANI

Malzemeler:
1 kğ pazı sapı
1 kğ kuzu kuşbaşı
4 kaşık tereyağı
2 bardak börülce
2 bardak nohut
1 yemek kaşığı tuz

köftesi İçin:
6 bardak köftelik bulgur
250 gr çiğ köftelik et
1 yemek kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan

Kızartmak İçin:
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Köftelik bulgur yoğurma kabına alınır.Üzerine  çiğ köftelik et, tuz ve pul biber eklendikten sonra 4 parçaya bölünen kuru soğan da eklenir ve su yardımıyla iyice yoğurulur.Bir süre sonra soğan parçaları içinden çıkarılır ve 3 yemek kaşığı un ilave edilir.Hamur iyice kendini tutunca nohuttan biraz büyük şekilde yuvarlanır.Yuvarlanan köfteler bol ve kızgın yağda kızartılır. Bir gün önceden ıslatılan 2 bardak börülcenin üzerine su ilave edilerek tencerede yaklaşık 15 dakika haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Kuş başı doğranan et düdüklü tencereye alınır üzerine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra içerisine bir gün önceden ısıtılmış 2 bardak nohut ve su ilave edilerek 40 dakika haşlanır. Pazı sapları ( sadece sapları kullanılıyor)  yapraklarından ayrılarak sapların üzerindeki zarı temizlenir ve ince ince doğranır. Doğranan pazı sapları tencerede kendi suyunda haşlanır. Haşlandıktan sonra üzerine soğuk su dökülür ve süzülür. Ayrı bir tencerenin içine 2 kaşık tereyağı koyularak üzerine haşlanan pazılar koyularak kavrulur. Kavrulunca haşlanan börülce, tuz, haşlanan et ve nohut suyuyla beraber üzerine dökülür. Gerek duyulursa sıcak su eklenebilir. Yaklaşık 5 dakika kaynayınca ocaktan alınarak sunum kabına alınır. Kızartılan köfteler etrafına dizilir ve servis edilir.








PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}