Nursel'in Mutfağı
Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Nursel Ergin’in sunumuyla her yöreden farklı lezzetler sunuyor. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edildiği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört çeşit yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı” programında bugün yapılacak olan Adana'nın lezzetli yemekleri saat 12.00’de Show TV’de yayınlandıktan hemen sonra sizlerle olacak...
Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı süt
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Malzemeler:
1 bağ pazı
300 g kuzu kıyma
3 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı:
KARAKUŞ TATLISI
Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı süt

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
4 su bardağı nişasta
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartmak İçin:
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 dilim limon
2 bardak su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Şeker ve su ocakta kaynatılır.Altını kapatmaya yakın içerisine 1 dilim limon eklenerek soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına alınan yoğurt, süt, sirke ve yarım fincan sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve 3 bardak un yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur yoğurularak yarım saat dinlendirilir. İç harcı için dövülen cevize 1 tatlı kaşığı tarçın ve toz şeker konulup harmanlanır. Dinlenen hamurdan bezeler alınıp nişasta ile açılır. Oklavaya sarılır. Açılan hamur oklavaya sarılıp uç kısmından 3 parmak oklavaya sarılmadan bırakılır.Sarılmayan yufkaya aralıklı cevizli harçtan koyulup oklavaya sarılı yufkadan 2 kat cevizin üstüne kapatılır. Kalan yufka kesilip cevizli yufkanın üzerine el ile bastırılır. Cevizlerin arasında boş kalan kısım parmak uçları ile sıkılarak birleştirilip bıçak ile kesilir
Bol yağda kızartılıp soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır. Üzerine toz fıstık serpilerek süslenir.
Şeker ve su ocakta kaynatılır.Altını kapatmaya yakın içerisine 1 dilim limon eklenerek soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına alınan yoğurt, süt, sirke ve yarım fincan sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve 3 bardak un yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur yoğurularak yarım saat dinlendirilir. İç harcı için dövülen cevize 1 tatlı kaşığı tarçın ve toz şeker konulup harmanlanır. Dinlenen hamurdan bezeler alınıp nişasta ile açılır. Oklavaya sarılır. Açılan hamur oklavaya sarılıp uç kısmından 3 parmak oklavaya sarılmadan bırakılır.Sarılmayan yufkaya aralıklı cevizli harçtan koyulup oklavaya sarılı yufkadan 2 kat cevizin üstüne kapatılır. Kalan yufka kesilip cevizli yufkanın üzerine el ile bastırılır. Cevizlerin arasında boş kalan kısım parmak uçları ile sıkılarak birleştirilip bıçak ile kesilir
Bol yağda kızartılıp soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır. Üzerine toz fıstık serpilerek süslenir.
PAZILI FISTIKLI KÖFTE
Malzemeler:
1 bağ pazı
300 g kuzu kıyma
3 su bardağı ince bulgur

yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
Sosu İçin:
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Bulgur ılık su ile ıslatılarak biraz bekletilir. Şişince içine 1 yumurta ,dana kıyma, tuz ve 3 kaşık un eklenerek özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle orta parmak ve avuç içinde bastırılarak fıstık şekli verilir. Hazırlanan köfteler kaynatılan tuzlu suda haşlanır. Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca sudan çıkarılarak süzülür. Pazı ince ince doğranarak tereyağı ve sıvı yağda kavrulur. Kavrulan pazılar sunum tabağının altına konur. Haşlanıp süzülen köfteler üzerine bırakılır. Sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılan pul biber, kuru nane ile servis edilir.
Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
500 g kuzu kuşbaşı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardak haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüye alınır. Bol su ile haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etler kevgirle başka tencereye alınarak üzerine biraz sıvı yağ dökülüp kavrulur. Rengi dönünce yemeklik doğranan soğanlar üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine biber ve domates salçası eklenerek biraz daha kavrulur. Kuşbaşı doğranan bal kabakları üzerine eklenir.Haşlanmış nohut ve mercimek ilave edilir.
Haşlanan etin suyu süzülerek yemeğe eklenir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülerek üzerine limon sıkılarak sos hazırlanır. Pişmekte olan yemeğin altını kapatmaya yakın hazırlanan sarımsak sosu kuru nane ilave edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 ekmeğin içi
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su
İçi İçin:
500 gr kuyruk yağı
2 adet kuru soğan
EKŞİLİ KABAK
Malzemeler:
1 kilo bal kabağı

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardak haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüye alınır. Bol su ile haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etler kevgirle başka tencereye alınarak üzerine biraz sıvı yağ dökülüp kavrulur. Rengi dönünce yemeklik doğranan soğanlar üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine biber ve domates salçası eklenerek biraz daha kavrulur. Kuşbaşı doğranan bal kabakları üzerine eklenir.Haşlanmış nohut ve mercimek ilave edilir.
Haşlanan etin suyu süzülerek yemeğe eklenir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülerek üzerine limon sıkılarak sos hazırlanır. Pişmekte olan yemeğin altını kapatmaya yakın hazırlanan sarımsak sosu kuru nane ilave edilir. Afiyet olsun.
KIKIRDAKLI BÖREK
Malzemeler:
Hamuru İçin:

4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su
İçi İçin:
500 gr kuyruk yağı
2 adet kuru soğan
1 adet domates
3 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ekmek içi su ile ıslatılır. 1 çay kaşığı tuz atılarak 4 bardak un ile yumuşak bir hamur yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilmeye bırakılır. Çektirilen kuyruk yağı tavaya alınarak iyice eritilir. Eridikçe posası çıkacaktır. Çıkan parçalar kıkırdakları olacaktır. Kıkırdaklar havanda dövülerek bir kaba alınır. Üzerine domates, soğan, biber ve maydanoz doğranır. Tuz, pul biber,karabiber, ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip harmanlanır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kıkırdaklı iç harçtan konulur ve yarım ay şeklinde kapatılıp yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder