20 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kıkırdaklı Börek Tarifi



20 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kıkırdaklı börek tarifi, kıkırdaklı börek nasıl yapılır, kıkırdaklı börek tarifi, kıkırdaklı börek malzemeleri, kıkırdaklı börek nasıl pişirilir, kıkırdaklı börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı adana yemekleri






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan kıkırdaklı börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KIKIRDAKLI BÖREK

Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 ekmeğin içi 
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
 su

İçi İçin:
 500 gr kuyruk yağı
 2 adet kuru soğan
 1 adet domates
 3 adet sivri biber
 yarım demet maydanoz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 yemek kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı:
 Ekmek içi su ile ıslatılır. 1 çay kaşığı tuz atılarak 4 bardak un ile yumuşak bir hamur yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilmeye bırakılır. Çektirilen kuyruk yağı tavaya alınarak iyice eritilir. Eridikçe posası çıkacaktır. Çıkan parçalar kıkırdakları olacaktır. Kıkırdaklar havanda dövülerek bir kaba alınır. Üzerine domates, soğan, biber ve maydanoz doğranır. Tuz, pul biber,karabiber,  ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip harmanlanır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine  hazırlanan kıkırdaklı iç harçtan konulur ve yarım ay şeklinde kapatılıp yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}