20 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı karakuş tatlısı tarifi, karakuş tatlısı nasıl yapılır, ekarakuş tatlısı tarifi, karakuş tatlısı malzemeleri,karakuş tatlısı nasıl pişirilir, karakuş tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı adana yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan karakuş tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı süt
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
KARAKUŞ TATLISI
Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı süt
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
4 su bardağı nişasta
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartmak İçin:
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 dilim limon
2 bardak su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Şeker ve su ocakta kaynatılır.Altını kapatmaya yakın içerisine 1 dilim limon eklenerek soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına alınan yoğurt, süt, sirke ve yarım fincan sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve 3 bardak un yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur yoğurularak yarım saat dinlendirilir. İç harcı için dövülen cevize 1 tatlı kaşığı tarçın ve toz şeker konulup harmanlanır. Dinlenen hamurdan bezeler alınıp nişasta ile açılır. Oklavaya sarılır. Açılan hamur oklavaya sarılıp uç kısmından 3 parmak oklavaya sarılmadan bırakılır.Sarılmayan yufkaya aralıklı cevizli harçtan koyulup oklavaya sarılı yufkadan 2 kat cevizin üstüne kapatılır. Kalan yufka kesilip cevizli yufkanın üzerine el ile bastırılır. Cevizlerin arasında boş kalan kısım parmak uçları ile sıkılarak birleştirilip bıçak ile kesilir
Bol yağda kızartılıp soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır. Üzerine toz fıstık serpilerek süslenir.
Şeker ve su ocakta kaynatılır.Altını kapatmaya yakın içerisine 1 dilim limon eklenerek soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına alınan yoğurt, süt, sirke ve yarım fincan sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve 3 bardak un yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur yoğurularak yarım saat dinlendirilir. İç harcı için dövülen cevize 1 tatlı kaşığı tarçın ve toz şeker konulup harmanlanır. Dinlenen hamurdan bezeler alınıp nişasta ile açılır. Oklavaya sarılır. Açılan hamur oklavaya sarılıp uç kısmından 3 parmak oklavaya sarılmadan bırakılır.Sarılmayan yufkaya aralıklı cevizli harçtan koyulup oklavaya sarılı yufkadan 2 kat cevizin üstüne kapatılır. Kalan yufka kesilip cevizli yufkanın üzerine el ile bastırılır. Cevizlerin arasında boş kalan kısım parmak uçları ile sıkılarak birleştirilip bıçak ile kesilir
Bol yağda kızartılıp soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır. Üzerine toz fıstık serpilerek süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder