20 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı ekşili kabak tarifi, ekşili kabak nasıl yapılır, ekşili kabak tarifi, ekşili kabak malzemeleri, ekşili kabak nasıl pişirilir, ekşili kabak nasıl yapılır, nurselin mutfağı adana yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan ekşili kabak tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
500 g kuzu kuşbaşı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardak haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüye alınır. Bol su ile haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etler kevgirle başka tencereye alınarak üzerine biraz sıvı yağ dökülüp kavrulur. Rengi dönünce yemeklik doğranan soğanlar üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine biber ve domates salçası eklenerek biraz daha kavrulur. Kuşbaşı doğranan bal kabakları üzerine eklenir.Haşlanmış nohut ve mercimek ilave edilir.
Haşlanan etin suyu süzülerek yemeğe eklenir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülerek üzerine limon sıkılarak sos hazırlanır. Pişmekte olan yemeğin altını kapatmaya yakın hazırlanan sarımsak sosu kuru nane ilave edilir. Afiyet olsun.
EKŞİLİ KABAK
Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
500 g kuzu kuşbaşı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardak haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüye alınır. Bol su ile haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etler kevgirle başka tencereye alınarak üzerine biraz sıvı yağ dökülüp kavrulur. Rengi dönünce yemeklik doğranan soğanlar üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine biber ve domates salçası eklenerek biraz daha kavrulur. Kuşbaşı doğranan bal kabakları üzerine eklenir.Haşlanmış nohut ve mercimek ilave edilir.
Haşlanan etin suyu süzülerek yemeğe eklenir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülerek üzerine limon sıkılarak sos hazırlanır. Pişmekte olan yemeğin altını kapatmaya yakın hazırlanan sarımsak sosu kuru nane ilave edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder