17 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı patatesli hamur köfte tarifi, patatesli hamur köfte nasıl yapılır, patatesli hamur köfte tarifi, patatesli hamur köfte malzemeleri, patatesli hamur köfte nasıl pişirilir, patatesli hamur köfte nasıl yapılır, şanlıurfa yemekleri, nurselin mutfağında bugün ne tarifi verildi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli hamur köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
galeta unu
Hazırlanışı:
PATATESLİ HAMUR KÖFTE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
galeta unu
Hazırlanışı:
Haşlanmış patates rendelenir. Üzerine rendelenmiş kaşar, karabiber,tuz ve isot ilave edilerek karıştırılır.
Hamur yapmak için sıvı yağ, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yoğurt ve 2 yumurta sarısı iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine hazırlanan patatesli iç harçtan doldurularak yuvarlanır.Yuvarlak hamurlar ilk önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder