Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Pratik Gözleme Tarifi
Malzemeler:
4 adet yufka
- 150 gram beyaz peynir
- 100 gram lor peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 70 gram sucuk
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 2 köy biberi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram beyaz peynir
- 100 gram lor peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 70 gram sucuk
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 2 köy biberi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Doğranacak malzemeler doğranır ve tüm malzemeler eklenip güzelce karıştırılır
- Yufkaya sıvı yağ sürülür ve yufkanın bir kenarı biraz içeri, yarısına gelecek kadar katlanır- İç harç katlı olan kısma yayılır ve yufka köşelerden başlanarak kare katlanır
- Saçta veya tavada pişirilir ve tereyağı ile yağlanıp servis edilir
Kremalı Kadayıf Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram tel kadayıf
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Krema için süt, şeker, nişasta, un, pirinç unu ve vanilya ocağa alınır ve kıvamını alana kadar pişirilir.
- Pişen kremaya tere ağı eklenip eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Kadayıf bıçak ile doğranır.
- Şeker ve kadayıf rengi dönene kadar kavrulur.
- Ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır ve soğuması için başka bir kaba alınır.
- Krema krema torbasına alınır.
- Kupların altına kadayıf konur ve 2 kat krema 3 kat kadayıf konur.
- En son arzuya göre süslenir.
Brokoli Mücveri
Malzemeler:
- 1 brokoli
- 2 köz biber
- 2 adet yumurta
- 1 soğan
- 50 gr dil peynir
- 1 kase galeta unu
- Tuz
- Kara biber
- zeytin yağı
Servis için sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
- Brokoli haşlanır ve süzülüp soğumaya bırakılır.
- Brokoli mücveri için brokoli, soğan, kırmızı biber doğranır.
- Dil peyniri de kaba rendelenir.
- Yumurta, biberiye, tuz, karabiber eklenip karıştırılır.
- Galeta unu ile kıvamı ayarlanır.
- Yuvarlak kelepçeler tavaya alınır ve içi brokoli harç ile doldurulur.
- Brokoli mücverinin iki yüzü kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.



0 yorum:
Yorum Gönder