16 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 16 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 16 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta pratik gözleme tarifi, peynirli gözleme tarifi, kremalı kadayıf tarifi, oktay usta brokoli mücveri tarifi






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Pratik Gözleme Tarifi
Malzemeler:
 4 adet yufka
- 150 gram beyaz peynir
- 100 gram lor peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 70 gram sucuk
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 2 köy biberi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Hazırlanışı:
- Doğranacak malzemeler doğranır ve tüm malzemeler eklenip güzelce karıştırılır
- Yufkaya sıvı yağ sürülür ve yufkanın bir kenarı biraz içeri, yarısına gelecek kadar katlanır
- İç harç katlı olan kısma yayılır ve yufka köşelerden başlanarak kare katlanır
- Saçta veya tavada pişirilir ve tereyağı ile yağlanıp servis edilir
 
Kremalı Kadayıf Tarifi

Malzemeler:
- 300 gram tel kadayıf
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
- Krema için süt, şeker, nişasta, un, pirinç unu ve vanilya ocağa alınır ve kıvamını alana kadar pişirilir.
- Pişen kremaya tere ağı eklenip eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Kadayıf bıçak ile doğranır.
- Şeker ve kadayıf rengi dönene kadar kavrulur.
- Ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır ve soğuması için başka bir kaba alınır.
- Krema krema torbasına alınır.
- Kupların altına kadayıf konur ve 2 kat krema 3 kat kadayıf konur.
- En son arzuya göre süslenir.

Brokoli Mücveri


Malzemeler:
- 1 brokoli
- 2 köz biber
- 2 adet yumurta
- 1 soğan
- 50 gr dil peynir
- 1 kase galeta unu
- Tuz
- Kara biber
- zeytin yağı
Servis için sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:
- Brokoli haşlanır ve süzülüp soğumaya bırakılır.
- Brokoli mücveri için brokoli, soğan, kırmızı biber doğranır.
- Dil peyniri de kaba rendelenir.
- Yumurta, biberiye, tuz, karabiber eklenip karıştırılır.
- Galeta unu ile kıvamı ayarlanır.
- Yuvarlak kelepçeler tavaya alınır ve içi brokoli harç ile doldurulur.
- Brokoli mücverinin iki yüzü kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}