Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ŞALGAM DOLMASI
Malzemeler:
- 1,5 kilo şalgam
İçi İçin:
- 750 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Zeytin yağı
- 1 bardak kadar bulgur
Üzeri İçin:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
İçi İçin:
- 750 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Zeytin yağı
- 1 bardak kadar bulgur
Üzeri İçin:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
- Şalgam dolması için şalgamlar soyulur, dilimlenir ve haşlanıp süzülür.
- İçi için soğan robotta çekilir.- Kıyma, az bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve tüm malzemeler eklenip karıştırılır.
- Haşlanmış şalgamlar doldurulur ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Sos için tere yağı ve zeytin yağı kızdırılır.
- Pul biber eklenir yakılır.
- 1 su bardağı sıcak suyu eklenip üzerine gezdirilir.
- Fırında 15 dakika pişirilir.
CIVIRLA ÇORBASI
Malzemeler:
-1 bağ ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
-100 gram peynir
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
-100 gram peynir
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
-Ispanaklar yıkanıp doğranır
- Kesme kadayıftan ayrılan hamur açılır ve erişte şeklinde kesilir
- Kesilen hamur yağda kızartılır
- Doğranmış soğan ve yağ kavrulur
- Kavrulan soğana salça eklenir kavrulur
- Suyu eklenip kaynamaya bırakılır
- Kaynayan çorbaya hamur atılır ve biraz kaynatılır
- Ispanak eklenip kaynayınca sütü, peyniri, yumurtası eklenip karıştırılır
- Tuzu ve karabiberi eklenip 1 taşım kaynatılır.
KAHKÜLLÜ PİLAV
Hazırlanışı:
- 1 kase kurutulmuş taze fasulye
- 4 büyük diş sarımsak
- 300 gram tere yağı
- 2 kase pilavlık bulgur
- 4 büyük diş sarımsak
- 300 gram tere yağı
- 2 kase pilavlık bulgur
Hazırlanışı:
- Pilav için fasulye kaynar suda yumuşayan kadar haşlanır.
- Sarımsaklar ince ince kıyılır ve tereyağı ile kavrulur.- Sarımsağa bulgur eklenir ve karıştırılır.
- Suyu ve fasulyesi eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
KESME KADAYIF TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
İçi İçin:
- 4 su bardağı ceviz
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
İçi İçin:
- 4 su bardağı ceviz
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Hamur için süt ılıtılır.
- Tüm malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.- Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
- Şerbet için su, şeker ve limon ocağa alınır.
- Kıvamını alana kadar kaynatılır ve ılımaya bırakılır.
- Dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır.
- Bezeler un yardımı ile açılır.
- Açılan hamurlar saçta iki yüzü 2-3 saniye pişirilir.
- Pişen kesme kadayıf yufkaları tek tek oklava ile rulo yapılır ve ince ince kesilir.
- Kesilen kadayıfın yarısı yağlı yağlı tepsiye döşenir ve bastırılır.
- İri çekilmiş ceviz serpilir ve kalan kadayıf üstüne kapatılıp bastırılır.
- Erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı kadayıfa gezdirilir.
- 180 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
- Pişen sıcak kadayıfa soğuk şerbet gezdirilir.
- Dilimlenip servis edilir.

Çok güzel tarifler veriliyor bu programda ...
YanıtlaSil