16 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 16 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



16 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı şalgam dolması tarifi, nurselin mutfağı cıvıl çorbası tarifi, nurselin mutfağı kahküllü pilav tarifi, kesme kadayıf tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ŞALGAM DOLMASI
 
Malzemeler:
- 1,5 kilo şalgam
İçi İçin:
- 750 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Zeytin yağı
- 1 bardak kadar bulgur
Üzeri İçin:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
 
Hazırlanışı:
- Şalgam dolması için şalgamlar soyulur, dilimlenir ve haşlanıp süzülür.
- İçi için soğan robotta çekilir.
- Kıyma, az bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve tüm malzemeler eklenip karıştırılır.
- Haşlanmış şalgamlar doldurulur ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Sos için tere yağı ve zeytin yağı kızdırılır.
- Pul biber eklenir yakılır.
- 1 su bardağı sıcak suyu eklenip üzerine gezdirilir.
- Fırında 15 dakika pişirilir.

CIVIRLA ÇORBASI

 
Malzemeler:
-1 bağ ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
-100 gram peynir
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
 
Hazırlanışı:
-Ispanaklar yıkanıp doğranır
- Kesme kadayıftan ayrılan hamur açılır ve erişte şeklinde kesilir
- Kesilen hamur yağda kızartılır
- Doğranmış soğan ve yağ kavrulur
- Kavrulan soğana salça eklenir kavrulur
- Suyu eklenip kaynamaya bırakılır
- Kaynayan çorbaya hamur atılır ve biraz kaynatılır
- Ispanak eklenip kaynayınca sütü, peyniri, yumurtası eklenip karıştırılır
- Tuzu ve karabiberi eklenip 1 taşım kaynatılır.
KAHKÜLLÜ PİLAV
 
Hazırlanışı:
- 1 kase kurutulmuş taze fasulye
- 4 büyük diş sarımsak
- 300 gram tere yağı
- 2 kase pilavlık bulgur
 
Hazırlanışı:
- Pilav için fasulye kaynar suda yumuşayan kadar haşlanır.
- Sarımsaklar ince ince kıyılır ve tereyağı ile kavrulur.
- Sarımsağa bulgur eklenir ve karıştırılır.
- Suyu ve fasulyesi eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
 

KESME KADAYIF TARİFİ
 
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
İçi İçin:
- 4 su bardağı ceviz
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
 
Hazırlanışı:
- Hamur için süt ılıtılır.
- Tüm malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
- Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
- Şerbet için su, şeker ve limon ocağa alınır.
- Kıvamını alana kadar kaynatılır ve ılımaya bırakılır.
- Dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır.
- Bezeler un yardımı ile açılır.
- Açılan hamurlar saçta iki yüzü 2-3 saniye pişirilir.
- Pişen kesme kadayıf yufkaları tek tek oklava ile rulo yapılır ve ince ince kesilir.
- Kesilen kadayıfın yarısı yağlı yağlı tepsiye döşenir ve bastırılır.
- İri çekilmiş ceviz serpilir ve kalan kadayıf üstüne kapatılıp bastırılır.
- Erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı kadayıfa gezdirilir.
- 180 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
- Pişen sıcak kadayıfa soğuk şerbet gezdirilir.
- Dilimlenip servis edilir.
 
 



PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

}