muhteşem tariflerle ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ETLİ BOŞNAK BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamur İçin:
- Un
- Tuz
- Su
İçi İçin:
- 750 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Un
- Tuz
- Su
İçi İçin:
- 750 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- İç harç için soğan doğranır ve kavrulur.- Et eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur.
- Hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve açılır.
- Üzerine tere yağı sürülüp dinlenmeye bırakılır.
- Açılan hamurun üzerine yağ sürülür ve açılır.
- Parmaklardan inceltilerek açılır.
- Açılan hamur el ile çekilerek inceltilir.
- İç harç kenarlara daire şeklinde konur ve rulo yapılır.
- Yağlı tepsiye koyulur 180 derce fırında pişirilir.
TAVUKLU MANTI
Malzemeler:
İçi İçin:
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- Haşlanmış tavuk göğsü
Üzeri İçin:
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 150 gr tereyağı
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsü haşlanır.
- Haşlanan et küçük parçalara ayırılarak doğranmış soğan, pirinç ve tuz ile karıştırılır.
- Hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve açılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülüp 3 katlı olacak şekilde üst üste koyulur.- 3 katlı hamur açılarak karelere bölünür içine harçtan koyularak bohça şeklinde katlanır.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra servis tabağına alınır üzerine haşlanan tavuğun suyu gezdirilip, sarmısaklı yoğurt ve kızartılarak üzerine kırmızı biber dökülen tereyağı ilave edilerek servis edilir.
-



0 yorum:
Yorum Gönder