Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ARMUT TATLISI
Malzemeler:
- Yarım litre vişne suyu- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet armut
- 1 adet kabuk tarçın
- 3 adet karanfil
Servis için kaymak
Hazırlanışı:
- Armutlar soyulur ve tencereye alınır
- Tüm malzemeler üstüne eklenip çevrilir çevrile şerbet kıvamını alana kadar pişirilir- Şerbet içinden alnın armutlar kaymak ile servis edilir.
ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
- 2\3 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 6 çorba kaşığı soğuk tereyağı
- 3 çorba kaşığı kakao
İçi İçin:
- 300 ml krema
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı damla çikolata
- 2 çorba kaşığı çilek veya böğürtlen reçeli
Süslemek İçin:
- 100 gram dondurulmuş böğürtlen
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 6 çorba kaşığı soğuk tereyağı
- 3 çorba kaşığı kakao
İçi İçin:
- 300 ml krema
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı damla çikolata
- 2 çorba kaşığı çilek veya böğürtlen reçeli
Süslemek İçin:
- 100 gram dondurulmuş böğürtlen
Hazırlanışı:
- Tart hamur için kuru malzemeler karıştırılır.
- Tereyağı eklenip yoğrulur.- Hamur streç filme sarılır ve dinlendirilir.
- Sıcak krema çikolataya eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Buz dolabına atılır ve donması beklenir.
- Şeker ve reçel eklenip karıştırılır.
- Tart kalıbına hamur açılır ve tabana delikler açılır.
- 175 derce fırında 10 dakika kadar pişirilir ve iç harç dökülüp süslenir.


0 yorum:
Yorum Gönder