4 Mayıs 2015 Pazartesi Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 04.05.2015



4 Mayıs 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 04.05.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 30 nisan 2015 pazartesi son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 4 Mayıs 2015, nurselin mutfağı 4 Mayıs pazartesi tarifleri izle




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..



SİMİT PİZZA

Malzemeler:
Hamur İçin:
 1 su bardağı süt
 Yarım paket yaş maya
 1 tutam tuz
 1 bardak su
 1 çay kaşığı şeker
 Aldığı kadar un

Üzeri İçin:
 Yarım kangal sucuk
 Yarım dizi kuru domates
 6 adet kültür mantarı
 100 gram kaşar peyniri
 2 adet sivri biber
 2 adet kırmızı biber
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı kekik
 Yarım su bardağı üzüm pekmezi
 Susam

Hazırlanışı:
 Ilık süt, su, maya ve şeker iyice karıştırılır. Un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Kuru domates biraz sıcak suda yumuşatılır. Sucuk, biber, mantar ve  domates küçük küçük doğranır.
Biber salçası, domates salçası,kekik ve biraz su karıştırılarak sos hazırlanır. Hamurdan simit için biraz ayrılır. Kalan hamur açılıp yağlı kağıt serilip tepsiye alınır ve üzerine salçalı sos sürülür.
Kalan hamur ikiye bölünüp şerit yapılır ve şerit birbirine dolanıp pizzanın etrafına yerleştirilir.Simit hamurun üstüne pekmez sürülüp susam ile süslenir. İç harç pizzanın içine serpilip 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın domates ve rende kaşar serpilir.Peynirler eriyince fırından çıkarılarak sıcak servis edilir.



LOKUM KEK

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet portakal
1 adet limon

Sosu İçin:
200 gr taze süt kreması
1 paket bitter çikolata

Üzeri İçin:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. İçerisine süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenerek karıştırılır. Portakal ve limon kabuğu rendesi de eklenip karıştırılır. Kare fırın tepsisine kek hamuru yayılarak 180 derece sıcak fırında kek pişirilir.
Sos için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve ocaktan alınır. Çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Pişen kekin ilk sıcaklığı gidince yağlı kağıt ile tepsiden alınır.
Kek kare kare küçük küpler şeklinde kesilip soğumaya bırakılır.  Küpler karşılıklı iki köşesi boş kalacak şekilde çikolata sosa batırılır yani iki parmak ile tutulan köşeler hariç dört köşe sosa batırılıp Hindistan cevizine bulanır.




GÜL POĞAÇA

Malzemeler:
Hamuru için:
5,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak su

İç harcı için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Üzeri için:
1 adet domates
1 adet yumurta
çörek otu
susam

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Peynir ve doğranmış maydanoz karıştırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak un ve oklava yardımıyla yuvarlak açılır. Orta kısımları hariç kenarlara 4 çizik atılır. Orta kısma peynirli harçtan koyulduktan sonra karşılıklı olarak kesilen kısımlar birleştirilerek gül şekli verilir. Hazırlanan gül poğaçalar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek peynirlerin üzerine domates dilimi yerleştirilerek kenarlarına yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.


BATON PASTA


Malzemeler:
6 adet bitter çikolata
1 paket bisküvi
800 gr taze süt kreması

Üzeri için:
kakao
fıstık

Hazırlanışı:
Süt kreması ısıtılarak içerisinde bitter çikolata eritilir ve dolapta soğutulur. Baton kalıbın tabanına streç film yayılarak içerisine kremadan biraz dökülür. Orta kısıma bisküviler dizilir. Üzerine tekrar krema gezdirilir.Bir kaç kat bu şekilde dizildikten sonra üzeri streçle kapatılarak buz dolabında bekletilir. Daha sonra kalıptan çıkarılarak üzerine fıstık ve kakao serpilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}