19 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı topaklı sebzeli tavuk sulu çorba tarifi, topaklı sebzeli tavuk sulu çorba nasıl yapılır, topaklı sebzeli tavuk sulu çorba tarifi, topaklı sebzeli tavuk sulu çorba malzemeleri, topaklı sebzeli tavuk sulu çorba nasıl pişirilir, topaklı sebzeli tavuk sulu çorba nasıl yapılır,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan topaklı sebzeli tavuk sulu çorba tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
3 parça tavuk kalçası
1 adet soğan
yarım demet taze soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Köfteler İçin:
1 bardak köftelik bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Tavuk kalçaları suda haşlanır. Sebzelerin hepsi doğranarak tencerede sıvı yağda sotelenir.Yoğurma kabında köfte malzemeleri su yardımıyla iyice yoğurularak minik top şeklinde yuvarlanır. Sotelenen sebzenin üzerine pişen tavuğun suyu dökülür. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Haşlanan tavuk eti didilir ve pişmekte olan çorbanın üzerine eklenir. Çorbanın içerisine yuvarlanan köfteler de ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Terbiyesi için yumurta, un ve yoğurt karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.Afiyet olsun.
TOPAKLI SEBZELİ TAVUK SULU ÇORBA
3 parça tavuk kalçası
1 adet soğan
yarım demet taze soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Köfteler İçin:
1 bardak köftelik bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Tavuk kalçaları suda haşlanır. Sebzelerin hepsi doğranarak tencerede sıvı yağda sotelenir.Yoğurma kabında köfte malzemeleri su yardımıyla iyice yoğurularak minik top şeklinde yuvarlanır. Sotelenen sebzenin üzerine pişen tavuğun suyu dökülür. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Haşlanan tavuk eti didilir ve pişmekte olan çorbanın üzerine eklenir. Çorbanın içerisine yuvarlanan köfteler de ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Terbiyesi için yumurta, un ve yoğurt karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder