19 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Otlu Çarşaf Böreği Tarifi



19 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı otlu çarşaf böreği tarifi, otlu çarşaf böreği nasıl yapılır, otlu çarşaf böreği tarifi, otlu çarşaf böreği malzemeleri, otlu çarşaf böreği  nasıl pişirilir, otlu çarşaf böreği nasıl yapılır,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan otlu çarşaf böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

OTLU ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 bardak un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
su

İç Harcı İçin:
1 bağ gelincik otu
1 bağ helvacık otu
2-3 sap pırasa
1 bağ ıspanak
1 bağ ısırgan otu
250 gr tulum peyniri
1 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabibe

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak mayalanmaya bırakılır.İç harç malzemeleri doğranarak hepsi bir güzel karıştırılır.Mayalanan hamur bezelere ayrılır.Masanın üzerine çarşaf serilir.Merdaneyle biraz açılan hamur el ile çekilerek çarşafın üzerinde inceltilir. Üzerine iç harç dökülerek çarşafın kenarından tutup kaldırılır ve hamurun rulo olması sağlanır.Rulo olan hamur fırın tepsisinde yuvarlanarak yerleştirilir.Bütün hamurlar bitince üzerine yağ ve yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 175 derede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}