Nursel'in Mutfağı
Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Pazartesi günü başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla renk katacağı programda; her yöreden farklı lezzetler sunulacak. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edileceği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı”, hafta içi her gün saat 12.00’de Show TV’de...
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli kazan kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
400 gr kuzu kıyma
9 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı ruz
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı isot
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Soğan, yeşil biber ve domates yemeklik doğranır, üzerine kıyma et, karabiber, tarçın isot, salça ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Patlıcanlar bıçakla verev kesilir( altı kesilmeyecek şekilde). patlıcanların kesilen kısımlarına hazırlanan harçtan yerleştirilerek tencereye dizilir.üzerine su ve tuz ilave edilerek pişirilir.Afiyet olsun
KAZAN KEBABI
Malzemeler:
400 gr kuzu kıyma
9 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı ruz
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı isot
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Soğan, yeşil biber ve domates yemeklik doğranır, üzerine kıyma et, karabiber, tarçın isot, salça ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Patlıcanlar bıçakla verev kesilir( altı kesilmeyecek şekilde). patlıcanların kesilen kısımlarına hazırlanan harçtan yerleştirilerek tencereye dizilir.üzerine su ve tuz ilave edilerek pişirilir.Afiyet olsun
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli kazan kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
750 gr tuzsuz peynir
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
yarım limon suyu
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
PEYNİR TATLISI
Malzemeler:
750 gr tuzsuz peynir
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
yarım limon suyu
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Şeker ve su kaynatılır içerisine limon suyu eklendikten sonra soğumaya bırakılır. Peynir el küçük parçalara ayrılır yada rendelenir. Üzerine un ve yumurta eklenip hamur kıvamında yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar alınarak şerit yapılıp simit şekli verilir. Bol ve kızgın yağda kızartıldıktan sonra soğuk şerbete atılıp biraz şerbeti çekince servis edilir.
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli hamur köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
galeta unu
Hazırlanışı:
PATATESLİ HAMUR KÖFTE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
galeta unu
Hazırlanışı:
Haşlanmış patates rendelenir. Üzerine rendelenmiş kaşar, karabiber,tuz ve isot ilave edilerek karıştırılır.
Hamur yapmak için sıvı yağ, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yoğurt ve 2 yumurta sarısı iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine hazırlanan patatesli iç harçtan doldurularak yuvarlanır.Yuvarlak hamurlar ilk önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan patatesli borani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kğ pazı sapı
1 kğ kuzu kuşbaşı
4 kaşık tereyağı
2 bardak börülce
2 bardak nohut
1 yemek kaşığı tuz
köftesi İçin:
6 bardak köftelik bulgur
250 gr çiğ köftelik et
1 yemek kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur yoğurma kabına alınır.Üzerine çiğ köftelik et, tuz ve pul biber eklendikten sonra 4 parçaya bölünen kuru soğan da eklenir ve su yardımıyla iyice yoğurulur.Bir süre sonra soğan parçaları içinden çıkarılır ve 3 yemek kaşığı un ilave edilir.Hamur iyice kendini tutunca nohuttan biraz büyük şekilde yuvarlanır.Yuvarlanan köfteler bol ve kızgın yağda kızartılır. Bir gün önceden ıslatılan 2 bardak börülcenin üzerine su ilave edilerek tencerede yaklaşık 15 dakika haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Kuş başı doğranan et düdüklü tencereye alınır üzerine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra içerisine bir gün önceden ısıtılmış 2 bardak nohut ve su ilave edilerek 40 dakika haşlanır. Pazı sapları ( sadece sapları kullanılıyor) yapraklarından ayrılarak sapların üzerindeki zarı temizlenir ve ince ince doğranır. Doğranan pazı sapları tencerede kendi suyunda haşlanır. Haşlandıktan sonra üzerine soğuk su dökülür ve süzülür. Ayrı bir tencerenin içine 2 kaşık tereyağı koyularak üzerine haşlanan pazılar koyularak kavrulur. Kavrulunca haşlanan börülce, tuz, haşlanan et ve nohut suyuyla beraber üzerine dökülür. Gerek duyulursa sıcak su eklenebilir. Yaklaşık 5 dakika kaynayınca ocaktan alınarak sunum kabına alınır. Kızartılan köfteler etrafına dizilir ve servis edilir.
BORANI
Malzemeler:
1 kğ pazı sapı
1 kğ kuzu kuşbaşı
4 kaşık tereyağı
2 bardak börülce
2 bardak nohut
1 yemek kaşığı tuz
köftesi İçin:
6 bardak köftelik bulgur
250 gr çiğ köftelik et
1 yemek kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur yoğurma kabına alınır.Üzerine çiğ köftelik et, tuz ve pul biber eklendikten sonra 4 parçaya bölünen kuru soğan da eklenir ve su yardımıyla iyice yoğurulur.Bir süre sonra soğan parçaları içinden çıkarılır ve 3 yemek kaşığı un ilave edilir.Hamur iyice kendini tutunca nohuttan biraz büyük şekilde yuvarlanır.Yuvarlanan köfteler bol ve kızgın yağda kızartılır. Bir gün önceden ıslatılan 2 bardak börülcenin üzerine su ilave edilerek tencerede yaklaşık 15 dakika haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Kuş başı doğranan et düdüklü tencereye alınır üzerine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra içerisine bir gün önceden ısıtılmış 2 bardak nohut ve su ilave edilerek 40 dakika haşlanır. Pazı sapları ( sadece sapları kullanılıyor) yapraklarından ayrılarak sapların üzerindeki zarı temizlenir ve ince ince doğranır. Doğranan pazı sapları tencerede kendi suyunda haşlanır. Haşlandıktan sonra üzerine soğuk su dökülür ve süzülür. Ayrı bir tencerenin içine 2 kaşık tereyağı koyularak üzerine haşlanan pazılar koyularak kavrulur. Kavrulunca haşlanan börülce, tuz, haşlanan et ve nohut suyuyla beraber üzerine dökülür. Gerek duyulursa sıcak su eklenebilir. Yaklaşık 5 dakika kaynayınca ocaktan alınarak sunum kabına alınır. Kızartılan köfteler etrafına dizilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder