
Nursel'in mutfağında yapılan muhteşem
tarifler sizlerle..
MUSKA TATLISI
-3 adet yufka
-Ceviz içi
Kızartmak için:
-sıvıyağ
Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı su
-Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı: Şeker ve suyu orta ateşte 15 dk kadar kaynatıp limon damlatalım ve 1-2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Yufkalari 2 şer parmak enliliğinde şeritler halinde dikey keselim. Sonra tam ortadan bir tane yatay keselim. Uç kısmına iri çekilmiş ceviziçi koyalım, köşesinden üçgen olacak şekilde üzerine kapatalım. Çaprazlama muska şeklinde saralım. En ucunu suya batırıp yapıştıralım. Sıvıyağda kızartalım. Kızaran tatlımızı soğuk şerbete atalım. 5-10 dk arada karıştırıp servis tabağına alalım.
Püf Noktası:
Önceden yapılıp derin dondurucuda muhafaza edilebilir. İkram edileceği zaman kızartıp şerbetleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder