Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada...
ANANASLI KEK
Malzemeler.

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz badem
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Zemini İçin:
1 ananas
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurta mikserle köpürene kadar iyice çırpılır. süt, sıvı yağ, toz badem,kakao,vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir ve iyice karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına 2 çay bardağı toz şeker serpilir. Halka şeklinde dilimlenmiş ananaslar dizilir. Ananasların orta kısımlarına kiraz şekerlemesi yerleştirilerek üzerine kek hamuru boşaltılır. Önceden 180 derece ısıtılan fırında pişirilir. Piştikten sonra ılıyan kek sunum kabına ters çevrilerek servis edilir.
PEYNİRLİ ÇANAK BÖREK
Malzemeler:

100 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz
İç Harcı İçin:
beyaz peynir
dil peyniri
örgü peynir
sucuk
Hazırlanışı:
Un yoğurma kabına alınarak ortası açılır. İçerisine tereyağı,yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuz eklenerek, gerek duyulması halinde su ilave edilerek, yumuşak bir hamur elde edilir.İç harcı için sucuk doğranarak peynirlerle karıştırılır. Hamur oklavayla unlanarak açılır. Su bardağıyla bastırılarak yuvarlak şekiller çıkarılır.Küçük kek kalıplarının içi yağlanarak hazırlanan yuvarlak hamurlar kalıplara yerleştirilir.içine hazırlanan peynirli, sucuklu harçtan doldurulur. Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler:

1 parça taze zencefil
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
su
Hazırlanışı:
Havuçları rendelenerek bir tencereye alınır ve suyu dökülerek haşlanmaya bırakılır. Havuç pişince içine doğranan zencefil koyularak parçalayıcıdan geçiirilir ve püre haline getirilir. Ayrı bir tencereye yemeklik doğranan soğan koyularak tereyağıyla birlikte kavurulur. Sonra un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Soğuk et suyuyla kıvamı açılır. Biraz da soğuk su dökülerek topaklanmasın diye çırpma teliyle hızlıca karıştırılır. Sıcak suyla kıvamı ayarlanır. Zerdeçal dökülerek karıştırılır. zerdeçallı karışım, püre haline gelmiş havuç tenceresine ilave edilerek karıştırılır. Tuz atılarak bir kez daha parçalayıcıdan geçirilir. Çorba pişince altı kapatılıp servis edilir.
TAVUK ŞÖLENİ
Malzemeler:

taze kekik
tuz
karabiber
zeytinyağı
lavaş
Turşulu Yoğurt Sosu İçin:
1 kase süzme yoğurt
4 kornişon turşu
1 tutam dereotu
Kırmızı biber sosu için:
5 közlenmiş kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Cam fırın kabına tavukları dizilir. Üzerlerine zeytinyağı dökülür. Tuz ve karabiber atılır. Taze kekik yaprakları serpilir.Bu şekilde bekletilir. Izgara tavaya zeytinyağı dökülür ve tavuklar yüksek ısıda kızartılır. Fırın kabına tavuklar, yağıyla birlikte aktarılır. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.
Köz kırmızı biber ince ince doğranır. Taze soğan ve maydanoz da ince ince doğranır. Bir kaseye doğranan malzemeler koyulur. Zeytinyağı dökülerek karıştırılır. Bir kaseye alınır.
Soğanlar piyazlık doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülür, soğan ilave edilip sotelenir. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırılır. Bir kaseye de soğan sotesi alınır. Kornişon turşu ve dereotu minik minik doğranır. Karıştırma kabına süzme yoğurt koyulur. Dereotu ve turşu da eklenerek, karıştırılır. Bir kaseye koyulur. Bir kaseye de köz patlıcan doğranıp koyulur.
Servis tabağının kenarlarına kaseler dizilir. Servis tabağına lavaşlar serilir. Üzerine pişirilen tavuklar dilimlenip koyularak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder