19 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle - Nurselin Mutfağı Tarifleri 19.03.2015



19 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 19.03.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 19 mart 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 19 mart 2015,nurselin mutfağı 19 mart 2015 tarifleri izle







Nursel'in Mutfağı

Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.  

Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Nursel Ergin’in sunumuyla her yöreden farklı lezzetler sunuyor. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edildiği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.

Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı”,  hafta içi her gün saat 12.00’de Show TV’de yayınlandıktan sonra sizlerle olacak...




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan yemeklerin tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ESMER GÜZELİ KURABİYESİ


Malzemeler:
Hamuru için:
300 gr tereyağı
2 fincan üzüm pekmezi
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
3 bardak un

İç Harcı için:
300 gr lor peyniri
1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:
Tereyağı, yumurta, pekmez, pudra şekeri,kabartma tozu ve un yoğurulur. iç harcı için peynir ve pudra şekeri karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılarak elde ince açılır içerisine peynirli harçtan bir kaşık koyularak el ile kapatılır. kapatılan kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.İsteğe göre üzerine biraz pekmez de gezdirilebilir.


TOPAKLI SEBZELİ TAVUK SULU ÇORBA




Malzemeler:
3 parça tavuk kalçası
1 adet soğan
yarım demet taze soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un

Köfteler İçin:
1 bardak köftelik bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su

Hazırlanışı:
Tavuk kalçaları suda haşlanır. Sebzelerin hepsi doğranarak tencerede sıvı yağda sotelenir.Yoğurma kabında köfte malzemeleri su yardımıyla iyice yoğurularak minik top şeklinde yuvarlanır. Sotelenen sebzenin üzerine pişen tavuğun suyu dökülür. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Haşlanan tavuk eti didilir ve pişmekte olan çorbanın üzerine eklenir. Çorbanın içerisine yuvarlanan köfteler de ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Terbiyesi için yumurta, un ve yoğurt karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.Afiyet olsun.

PIRASA DOLMASI



Malzemeler:
1,5 kğ pırasa
100 gr dana kıyma
1 bardak bulgur
1 bardak pirinç
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet limon
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Pırasalar suda haşlanır ve soğuk suya tutularak süzülür. uzunlamasına bıcakla çizik atılır ve yaprak yaprak ayrılır.İç malzemeler karıştırır.Tencerenin tabanına uzunlamasına kesilen havuçlar ve sarımsaklar koyulur.Pırasa yapraklarına iç harçtan koyularak muska şeklinde sarılarak tencereye yerleştirilir. Üzerine limon suyu gezdirilerek kesilmiş havuç parçaları da eklenir. Su ilave edilrek pişirilir.




OTLU ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 bardak un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
su

İç Harcı İçin:
1 bağ gelincik otu
1 bağ helvacık otu
2-3 sap pırasa
1 bağ ıspanak
1 bağ ısırgan otu
250 gr tulum peyniri
1 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabibe

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak mayalanmaya bırakılır.İç harç malzemeleri doğranarak hepsi bir güzel karıştırılır.Mayalanan hamur bezelere ayrılır.Masanın üzerine çarşaf serilir.Merdaneyle biraz açılan hamur el ile çekilerek çarşafın üzerinde inceltilir. Üzerine iç harç dökülerek çarşafın kenarından tutup kaldırılır ve hamurun rulo olması sağlanır.Rulo olan hamur fırın tepsisinde yuvarlanarak yerleştirilir.Bütün hamurlar bitince üzerine yağ ve yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 175 derede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. uzun zamandır takip ediyorum bence çok başarılı bir yemek programı

    YanıtlaSil

}