16 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Gül Baklavası Tarifi - nurselin mutfağı kayseri



16 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı gül baklavası tarifi, gül baklavası nasıl yapılır, gül baklavası tarifi, gül baklavası  malzemeleri, ocak aşı  nasıl pişirilir, gül baklavası nasıl yapılır, 








Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan gül baklavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

GÜL BAKLAVASI


Malzemeler:
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 fiske tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 bardak su
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
3 su bardağı toz şekere 4 bardak su ilave edilip şerbeti pişirilerek ılıtılır. Yoğurma kabına 3 adet yumurta ,1 çay bardağı zeytinyağı ve süt eklenir. Gevrek olması için 1 limonun suyu sıkılır ve 1 çay kaşığı elma sirkesi eklenir. 1 fiske tuz atılır. Unu da ilave edildikten sonra iyice yoğurulur. Cevizden biraz büyük hazırlanan  bezeler, nişastaya bulanarak 5 saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişasta unı ile ince açılarak hazırlanan yufka  4’e bölünür. Çıkan üçgen parçaların uç kısmından dışına doğru yufka büzülerek toplanır. Oluşan kanatlar ortada birleştirilir. İnce kalan tarafına yakın 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz konur.Önce ince tarafı üzerine kapatılır. Sonra kalın tarafı üzerine kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ kaşıkla gezdirilerek 200 derecede fırında pişirilir. Fırından çıkıp sıcaklığı gidince ılık olan şerbet üzerine gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}