Hafta içi her gün 11.30'da TRT 1'de ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri, yayınlandıktan hemen sonra burada..
ÇİÇEK TATLISI
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tereyağı
- Aldığı kadar un
- Antep fıstığı
- fındık
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su,
3,5 su bardağı toz şeker,
- yarım limon suyu
Hazırlanışı:
İlk önce şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilerek soğutulur.İçerisine yumurta, yoğurt, sıvıyağı, kabartma tozu ve vanilyayı eklenerek bir güzel çırpılır.Üzerine un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur 3 bezeye ayrılarak üzerleri nemli bezle örtülür ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen bezelerden biri un yardımıyla ince bir şekilde açılır. Açılan yufkaya su bardağıyla bastırılarak yuvarlak parçalar kesilir. Diğer beze de yine aynı şekilde açıldıktan sonra bu defa yufkadan çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesilir. Son beze de ince açıldıktan sonra şişe kapağı bastırılarak küçük yuvarlaklar elde edilir. Kestiğimiz 3 ayrı boy yuvarlakların eşit sayıda olmasına dikkat edilerek yuvarlak parçaların sadece kenarlarına 4 kesik atılır. Büyük yuvarlağın orta kısmına parmak ucu ile yumurta akı sürülür. Üzerine ikinci yuvarlağı koyup orta kısmına tekrar yumurta akı sürülür. Üçüncü parçayı da ikinci yuvarlağın üzerine koyup orta kısmına parmakla hafifçe bastırarak 3 yuvarlak parçanın, kesikleri üst üste gelmeyecek şekilde birbirine yapışması sağlanır. Hazırlanan hamurlar kızgın yağda kızartarak, kağıt havlu üzerinde 5 dakika bekletilerek önceden hazırlanıp soğutulan şerbete atılır.
0 yorum:
Yorum Gönder