Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın
tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Karamelli Tatlı Tarifi:1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 pk. vanilya
1 paket kedi dili bisküvi
1 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 su b. krema
Kedi dili bisküvileri kup bardakların zeminine 1'er tane kırarak koyuyoruz. Üzerlerine sütü kaşıkla dökerek ıslatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kup bardakların içine kremayı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Karameli için, toz şekeri çelik tavaya döküyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Şekeri yakmadan eritmeye özen gösteriyoruz. Şeker tamamen eriyince hazır paket kremayı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Muzları dilimliyoruz, tatlıların üzerine muz dilimlerini diziyoruz. Üzerlerine soğumuş karamel sos dökerek servis ediyoruz.
Yufkalı Pizza Tarifi:3 yufka
3 çorba k. tereyağı
150 gr. salam
200 gr. kaşar peyniri
1 kase mısır
3 köy biber
1 pk. mantar
1 kase zeytin
1 tutam taze fesleğen
1 çorba k. salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
Mantarları küp doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp mantarı soteliyoruz. Salamı, köy biberini ve çekirdeği çıkarılmış zeytini doğruyoruz. Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. İlk yufkayı tepsiye seriyoruz, kenarlarını sarkıtıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz. İlk yufkanın üzerine fırçayla tereyağı sürüyoruz. İkinci yufkayı da üzerine parça parça koyuyoruz. Tekrar tereyağı sürüyoruz. Son yufkayı da üzerine düzgün şekilde koyuyoruz. Salçayı bir kaseye koyuyoruz. İçine doğranmış fesleğeni koyuyoruz. Zeytinyağını, tuz ve karabiberini koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Yufkanın üzerine sosu sürüyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve üzerine serpiyoruz. Salamı, mantarı, zeytini, biberini ve mısırı üzerine koyuyoruz. En üste tekrar kaşar rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırında Soslu Biftek Tarifi:800 gr. biftek
2 soğan
2 defne yaprağı
1 çorba k. salça
1 su b. bezelye
tane karabiber
tuz
su
sıvıyağ
4 patates
1 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
Bifteği dilimliyoruz ya da kasabımızdan dilimlenmiş alıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküp biftekleri yüksek ısıda ters düz çevirip kızartıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına biftekleri diziyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Etleri kızarttığımız tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanları koyup soteliyoruz. Salçasını ve defne yaprağını koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Bezelyesini de koyup kavuruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz ve sos haline getiriyoruz. Tuzunu ve tane karabiberini atıyoruz. Sosu etlerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz.
Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve kabuklarını soyup tencereye rendeliyoruz. Tereyağını koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Sütünü döküyoruz, karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz, pürenin kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Biftekleri servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine krem şanti torbasından püre sıkarak servis ediyoruz.
Soya Filizli Salata Tarifi1 kase meksika fasulyesi
1 kase haşlanmış mısır
1 kase soya filizi
7 kornişon turşu
2 köz biber
1 limon
1 kıvırcık
zeytinyağı
Karıştırma kabına haşlanmış meksika fasulyeyi ve mısırı koyuyoruz. Köz biberi, turşuyu ve soya filizini doğrayıp ilave ediyoruz. İçine limon suyunu sıkıyoruz, zeytinyağını döküyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını diziyoruz. İçine salatayı dökerek servis ediyoruz.
Elmalı Turta Tarifi:3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ HARCI İÇİN:
4 elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
İç harcı için; elmaları soyuyoruz ve tavaya rendeliyoruz. Toz şekerini döküyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Elmalar yumuşayınca toz tarçını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Elmalar pişince altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için; unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırma kabına koyup harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleştirip ele yapışmayan hale getiriyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurları merdaneyle biraz açıyoruz. İç harcı hamurlara paylaştırıyoruz. Hamurların ağzını büzüyoruz ve yağlanmış küçük şekilli kalıpların içine hamurları yerleştiriyoruz. Elimizle hafifçe bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta; hamuru büzünce pürüzsüz olan kısmı kalıbın zeminine denk gelmesi gerekiyor, büzdüğümüz kısım üstte kalacak şekilde olmalı... Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Turtaların üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder