9 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 9 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



9 ocak nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı nokul tarifi, bulamaç çorbası tarifi, bal kabaklı baklava tarifi


 
 
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı
programında yapılan muhteşem tarifler sizlerle..

NOKUL TARİFİ
 
 

Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 bardak süt
- 1 adet yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
- 1,5 tatlı kaşığı nokul tozu
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı susam

Hazırlanışı:
- Ilık süt, maya ve şeker eritilir
- Hamur yoğrulup üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- İçi için tahin, yağ, nokul tozu, ceviz karıştırılır
- Hamur bezelere ayrılıp yağ yardımı ile uzun açılır
- İç harç sürülüp rulo yapılır, kesilir ve top yapılarak yağlı tepsiye dizilir
- Susam ile süslenerek fırında kızaran kadar pişirilir

BULAMAÇ ÇORBASI
 
 

Malzemeler:
 5 kaşık un
- 5 su bardağı su
- 250 gram kıyma
- Tere yağı
- Soğan
- Et suyu
- Üzeri İçin
- Tere yağı
- Pul biber





Hazırlanışı:
- Kıyma tavada kavrulur
- Yağ ve un kavrulup kıyma ve soğan eklenip kavrulur
- Azar azar et suyu ilave edilerek un eriyene kadar karıştırılır
- Çorba kaynayana kadar karıştırılır
- Pişen çorbanın üzerine yakılmış tere yağı ve pul biber gezdir

BAL KABAKLI BAKLAVA TARİFİ


Malzemeler:
 6 su bardağı un
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 500 gram bal kabağı
- 4 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 damla limon

Hazırlanışı:
-  Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yumuşak hamur yoğrulur
- 10 adet bezelere ayrılıp dinlenmeye bırakılır
- Şerbet için su ve şeker ocağa alınıp kaynatılır
- Kaynayan suya limon eklenip kıvam alınca soğumaya bırakılır
- İçi için bal kabağı rendelenir
- Suyu sıkılan kabak kavrulur
- Şeker eklenip karıştırılır
- Tarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır
- Un ve nişasta karışımı ile bezeler açılıp iç harç hamura yayılır
- Oklava ile hamur sarılıp büzülerek yağlı tepsiye dizilir
- Kesilip tere yağı gezdirilir
- Fırında kızarana kadar pişirilir ve soğuk şerbet ile buluşturul.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}