8 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 8 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 08 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın
tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Elmalı Turtalar Tarifi:3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İÇ HARCI İÇİN:
4 elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

pudra şekeri

İç harcı için; elmaları soyuyoruz ve tavaya rendeliyoruz. Toz şekerini döküyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Elmalar yumuşayınca toz tarçını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Elmalar pişince altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için; unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırma kabına koyup harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleştirip ele yapışmayan hale getiriyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurları merdaneyle biraz açıyoruz. İç harcı hamurlara paylaştırıyoruz. Hamurların ağzını büzüyoruz ve yağlanmış küçük şekilli kalıpların içine hamurları yerleştiriyoruz. Elimizle hafifçe bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta; hamuru büzünce pürüzsüz olan kısmı kalıbın zeminine denk gelmesi gerekiyor, büzdüğümüz kısım üstte kalacak şekilde olmalı... Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Turtaların üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi1 bütün tavuk
1 kase sarı kabak
1 demet kuşkonmaz
3 diş sarımsak
taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber

PİLAVI İÇİN:

2,5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Bütün tavuğun içine tuz, karabiber ve biberiye yaprakları koyuyoruz. Buzdolabı poşeti içine alıyoruz. Tavuğun üzerine de tuz, karabiber döküyoruz. Poşetin ağzını klipsle kapatıyoruz. Minik sarı kabakları enlemesine ikiye kesiyoruz. Kuşkonmazları ortadan ikiye kesiyoruz. Bunları da bir karıştırma kabına alıyoruz. Sarımsakları doğrayıp içine katıyoruz. Tuz, karabiber, biberiye yaprağı koyuyoruz, zeytinyağı döküyoruz. Karıştırıyoruz ve bu karışımı da ayrı bir fırın poşetine dolduruyoruz. Fırın poşetinin ağzını kapatıyoruz. Doldurduğumuz iki poşeti de fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve soğanı koyup kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Salçalarını da koyup kavuruyoruz. Bulguru da koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak sıcak suyunu döküyoruz, tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişince servis tabağına döküyoruz. Ortasına pişmiş olan bütün tavuğu koyuyoruz. Kenarlara da diğer poşette pişirdiğimiz sebzeleri koyarak servis ediyoruz. NOT: Fırın poşetindeki sebzeler tavuktan daha önce pişeceği için, fırından daha önce çıkarmalıyız.

Peynirli Ekmekler Tarifi4 su bardağı un
1 paket instant maya
50 gr çerkez peyniri
50 gr beyaz peynir
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam biberiye
zeytinyağı
tuz
su

çörekotu
susam

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve instant mayayı koyuyoruz. Biberiye yapraklarını doğruyoruz ve ilave ediyoruz, harmanlıyoruz. Üzerine çerkez peynirini rendenin küçük tarafından rendeliyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yoğurdu ve beyaz peyniri koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. Ortadan başlayarak yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Biraz un serperek yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru 9 bezeye bölüyoruz. Bezeleri yuvarlıyoruz. Bir tanesinin üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle uzun bir hamur açıyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin ortasına bu rulo hamuru dik olarak koyuyoruz. Diğer hamurları yuvarlıyoruz ve ortadaki hamurun kenarlarına çiçek gibi diziyoruz. Kenarları oluşturan hamurların üzerine bardak ağzıyla hafifçe bastırarak şekil veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Patatesli Roka Çorbası Tarifi1 demet roka
1 patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Patatesi soyup küp doğruyoruz ve küçük bir tencerede haşlıyoruz. Çorba tenceresine tereyağını ve unu koyuyoruz. Unun çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk su ve sütü döküp, çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Patatesi ilave ediyoruz, tuzunu ekliyoruz. Çorbanın kıvamını da suyla ayarlıyoruz. Kaynayınca içine doğranmış rokayı koyuyoruz ve bir taşım kaynatıp servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}