7 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 7 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 07 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta elmalı kurabiye tarifi, portakallı irmik helvası tarifi, tavuklu bohça kebabı tarifi, pastırmalı gözleme tarifi




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın
tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Kuru Meyveli Kek Tarifi3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı karışık kuru meyve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
9 çorba kaşığı tepeleme un

Üzerine: eritilmiş çikolata

Öncelikle kuru meyveleri bir kaseye alıyoruz ve sıcak suyla ıslayıp yumuşamaya bırakıyoruz. Kek kalıbını tereyağı ya da margarinle yağlıyoruz. İçine toz fındığı döküp tüm kalıbın içine gezdiriyoruz. Fazla toz fındığı keke koymak üzere bir kaba döküyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürüp rengi beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Toz fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ediyoruz. Islattığımız meyveleri süzüp ilave ediyoruz. 9 çorba kaşığı tepeleme unu koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Sonra dereceyi 160'a düşürüyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz. Keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Çikolataları ben mari usulü buhar üstünde eritiyoruz. Yağlı kağıttan bir külah yapıyoruz ve içine eritilmiş çikolatayı döküyoruz. Kekin üzerine dökerek çikolata sos sıkıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

Sucuklu Peynirli Börek Tarifi:3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
tuz
su

içine: 100 gr sucuk, 150 gr kaşar peyniri

kızartma için: sıvıyağ

Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamur iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve ikisini de yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve iki hamuru da eşit boyda ve olabildiğince büyük açıyoruz. İç harcı için, kaşar peyniri bir kaseye rendeliyoruz. Sucuğu da küp doğruyoruz ve karıştırıyoruz. Zemin hamurunun üzerine fırçayla hafif su sürüyoruz. İç harcı aralıklarla hamurun üzerine diziyoruz. Açtığımız diğer hamuru da üzerine seriyoruz. Temiz bir bezle hamurun üzerine hafif hafif vurarak iç harç tepeciklerini belirginleştiriyoruz ve hamurun da bu şekilde yapışmasını sağlıyoruz. İç harç aralıklarına göre su bardağı ya da çay bardağı ağzıyla hamurları kesiyoruz. Yuvarlak kestiğimiz hamurları alıyoruz ve artan hamuru tekrar yuvarlayıp, un serperek tekrar açıyoruz. Yine aynı işlemi tekrar ediyoruz. Çıkan börekleri sıvıyağda kızartıyoruz. Yanında yeşillik ve kiraz domatesle beraber servis ediyoruz.

Etli Sebzeli Güveç Tarifi500 gr kuzu eti
100 gr kuyruk yağı
1 paket mantar
1 kase arpacık soğan
1 patates
4 domates
1 kase bezelye
300 gr fasulye
2 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

Kuyruk yağını ve eti kuşbaşı doğruyoruz. Güveci ocakta ısıtıyoruz, kuyruk yağını koyup eritmeye başlıyoruz. Biraz zeytinyağı döküyoruz. Kuzu etini katıp kavurmaya başlıyoruz. Sonra arpacık soğanları, sarımsakları koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Mantarları ve havuçları doğruyoruz. Mantarı ve havucu ekleyip karıştırıyoruz. Salçaları koyuyoruz. Dondurucudan çıkardığımız domates soslu fasulyeyi ve bezelyeyi ekliyoruz. Son olarak patatesi ve domatesleri küp doğruyoruz, güvece ekliyoruz ama karıştırmıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. 1 çay bardağı kadar sıcak su koyuyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocakta kaynayana kadar pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına alıyoruz ve 1,5 saat daha pişiriyoruz.

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi1 su bardağı buğday
1 kase süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
1 çorba kaşığı tereyağı
nane
pul biber
tuz
su


Buğdayları sıcak suyla ıslıyoruz ve bekletiyoruz. Daha sonra buğdayı yıkayıp temiz suyla tencereye koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğday suyunu tamamen çekince altını kapatıyoruz.Terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kasede karıştırıyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Daha sonra sıcak su koyuyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su ekleyerek çorba kıvamına getiriyoruz. Buğdayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. İçine nane ve pul biber atıyoruz. Çorba kıvamına gelip pişince servis kasesine döküyoruz. Tereyağlı sosu üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}