Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Yaban Mersinli Kek Tarifi3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase yaban mersini
9 çorba kaşığı tepeleme un
toz fındık
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kek kalıbını yumuşak tereyağıyla yağlıyoruz. İçine toz fındığı döküyoruz ve kalıbı sallayarak tamamen fındıkla kaplanmasını sağlıyoruz. Kalan fındığı kekine ayırıyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı da döküp çırpıyoruz. Ayırdığımız toz fındığı, vanilyayı, kabartma tozunu ve 9 çorba kaşığı unu koyuyoruz. Tekrar mikserle çırpıyoruz. Kek harcımızı kalıba döküyoruz. Üzerine yaban mersinlerini serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimizin pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz. Kek pişip de ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
Soslu Köfteli Sandviç Tarifi
4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
su
yumurta sarısı
susam
Köftesi: 500 gr kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, 1 tutam maydanoz, 2 çorba kaşığı galeta unu, kekik, karabiber, tuz
Sosu: 1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı biber salçası,1 diş sarımsak, 1 tutam fesleğen, zeytinyağı, tuz, su
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu, instant mayayı ve toz şekerini serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yumurtanın akını koyuyoruz, sarısını üzeri için ayırıyoruz. Sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Önce ortadaki sıvıları karıştırıyoruz ve kenardan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4-5 dakika yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Elimizle ileri geri yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırında tepsisine ekmek hamurlarını diziyoruz. Tepsideyken üzerlerine hafif bastırıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz. Tepsimizin üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanını rendeliyoruz, yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Köfte harcımızı iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Galeta ununu da koyup kıvamını ayarlıyoruz ve yoğuruyoruz. Bizim hamur ölçümüzden 11 tane ekmek çıktığı için, köfte harcından da 11 parça bölüyoruz ve ekmek boyutunda köfteler hazırlıyoruz. Izgara tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri çevirerek pişiriyoruz. Sosu için, salçaları bir tavaya koyuyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni incecik doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Zeytinyağını da koyup karıştırıyoruz. Su ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Sosumuzu kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz ekmekleri sandviç gibi kesiyoruz. İçlerine köftelerini koyuyoruz ve sosa bandırarak servis ediyoruz.
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi:4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
tuz
7 çorba kaşığı ceviz
1 su bardağı tahin
susam
yumurta sarısı
Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz, ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurta sarısını üzeri için ayırıp akını hamura koyuyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kenardan yavaş yavaş maden suyunu döküyoruz. Hamurun kıvamı ortaya çıkana kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. 4-5 dakika kadar yoğuruyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz hamuru koyuyoruz. Hamurun üzerine de nişasta serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Hamuru olabildiğince büyük açtıktan sonra üzerine tahini gezdirerek döküyoruz. Cevizi serpiyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da elimizle sallayarak biraz daha uzatıyoruz. Yuvarlak cam fırın kabını yağlıyoruz. Hamuru, kabın ortasından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerine hafif bastırıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz, susamını serpiyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

0 yorum:
Yorum Gönder