Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Armutlu Kalp Kurabiye Tarifi:3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
150 gr tereyağı
2 yumurta
2 armut
1 havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
pudra şekeri
Armutları ve havucu soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tavaya havucu ve armudu koyuyoruz soteliyoruz. Toz şekerini ekliyoruz ve pişiriyoruz. Pişmesine yakın öğütülmüş ceviz ve tarçınını koyuyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. İç harcımızı bir kaseye alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu koyuyoruz, harmanlıyoruz. Ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine hafif un serpiyoruz ve merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz. Kalpli kalıpla hamurdan parçalar kesiyoruz. Kalplerin üzerlerine iç harcı paylaştırıyoruz. Üzerine bir kalıp hamur kapatıyoruz. Kenarlarını çatalla bastırarak hem yapıştırıyoruz hem de şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca da üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Yufkada Sebzeli Tavuk Tarifi3 yufka
500 gr tavuk göğüs
1 patates
1 havuç
1 kase bezelye
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
yoğurt
tereyağı
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Patatesi de aynı boyda küp doğruyoruz. Havucu soyup küp doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Patatesi ve havucu ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Son olarak bezelyeyi ilave ediyoruz. Tavuklu ve sebzeli harcı aynı tavaya alıp karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biberiye yaprakları koyuyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste seriyoruz. 4'e kesiyoruz. Bir kasenin üzerine çeyrek yufkayı seriyoruz. Yufkanın sivri kenarlarını ortaya doğru katlıyoruz. Yufkanın üzerine iç harçtan bir kepçe koyuyoruz ve üzerine yufkayı katlayıp kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Servis tabağına yufkada tavuğu koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine çırpılmış yoğurt döküyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve kızartıyoruz. Yoğurdun üzerine de tereyağı sosunu dökerek servis ediyoruz.
Arpa Şehriyeli Mercimek Salatası Tarifi
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı mısır
2 kırmızı biber
4 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
minik marul
zeytinyağı
limon
Yeşil mercimeği bir kaseye koyuyoruz, üzerine kaynar suyunu döküyoruz ve bekletiyoruz. Mecimeğin kara suyu çıkınca süzüyoruz ve yıkıyoruz. Mercimeği haşlıyoruz. Pilav tenceresine zeytinyağı döküyoruz ve arpa şehriyeyi koyup kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz ve sıcak suyunu koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Arpa şehriyeyi geniş bir kaseye döküyoruz. Haşlanmış mercimeği süzüyoruz ve arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. Mısırını da koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kırmızı biberi, taze soğanı, maydanozu ve marulu doğruyoruz. Salata kasesine ekliyoruz. Limonunu sıkıyoruz, zeytinyağı ve tuzunu döküp karıştırıyoruz. Servis tabağına marul yaprakları koyuyoruz. Ortasına salatayı dökerek servis ediyoruz.
Peynirli Kıvrık Pizza Tarifi:3 su bardağı un
1 paket instant maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam fesleğen
2 diş sarımsak
zeytinyağı
su
kaşar peyniri
beyaz peynir
mısır
siyah zeytin
susam
çörekotu
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve mayasını koyuyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya zeytinyağını döküyoruz. Ilık suyunu koyuyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Sosu için, sarımsağı ve fesleğeni ince doğruyoruz. Bir kaseye salçayı, fesleğeni ve sarımsağı koyuyoruz. Zeytinyağı ve suyu koyarak karıştırıp kıvamını açıyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz. Hamuru merdaneyle yuvarlak tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru seriyoruz. Tam ortasından önce artı şeklinde, sonra çarpı şeklinde kesiyoruz. Ama sadece orta kısmını kesiyoruz. Hamurun kenarlarına hazırladığımız sosu sürüyoruz. Sosun üzerine kaşar peynirini rendeleyerek koyuyoruz. Üzerine beyaz peyniri ufalıyoruz. Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Mısırı ve zeytini de serpiyoruz. Hamuru kestiğimiz orta kısımdan, üçgen uçlarını geriye, harcın üzerine doğru çekip kapatıyoruz. Ortadaki üçgen uçların hepsini aynı hizada geriye doğru yatırıp, uçlarını yapıştırıyoruz. Hamurun üzerine susam ve çörekotu serperek tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

0 yorum:
Yorum Gönder