12 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 12 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 12 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta armutlu kek tarifi, oktay usta katlamalı poğaça tarifi

 
 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
KATLAMALI POĞAÇA TARİFİ
 
 
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tere yağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası İçin
- Yeşillik
- Beyaz peynir
- Kırmızı biber- Üzeri için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Un ve tuz karıştırılır.
- Ortası açılıp maya ortasına koyularak üzerine sıvı malzemeler eklenir.
- Azar azar ılık su ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur.
- Hamur bezelere ayrılır ve yuvarlanır.
- Bezeler merdane ile açılır tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Üzeri yağlanıp ilk başta yarım ay şeklinde, daha sonra yağlanıp tekrar katlanıp üçgen şekli verilir
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür, susam ile sğslenir ve az mayalanmaya bırakılır.
- 180 derce fırında pişirilir.
- Pişen cep şeklinde poğaçalar iç malzeme ile doldurulur.

ARMUTLU KEK TARİFİ
 
 
 
Malzemeler:
-  3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz fındık
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
- 1 adet armut
- 1 çay bardağı bütün fındık
 
Hazırlanışı:
- Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.
- Çırpılırken kakao, süt, yağ ve fındık eklenir.
- 1 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılırken kalan un eklenir ve çırpılır.
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serili kalıba dökülür.
- İnce dilimlenmiş armut parçaları ve fındık ile süslenir.
- Sıcak 180 derce fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Has Bahçe Salatası Tarifi1 kase renkli yeşillik
4 köz patlıcan
3 köz biber
1 kase haşlanmış barbunya
1 kase mısır
1 kase kornişon turşu
1 kase yoğurt
1 limon
zeytinyağı

Renkli yeşilliği servis tabağına yayıyoruz. Yoğurdu bir kaseye alıyoruz. Zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırıyoruz ve yeşilliğin üzerine döküyoruz. Köz patlıcanları doğruyoruz. Tabağa aralıklı olarak top top koyuyoruz. Kalan boşluklara mısır tepeleri koyuyoruz. Ortaya haşlanmış barbunyayı koyuyoruz. Aralara doğranmış turşu koyuyoruz. Köz biberleri ince uzun kesiyoruz ve uzunlamasına aralara koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}