12 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 12 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



12 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı mısır unlu helva tarifi, mısır unlu helva tarifi, nurselin mutfağı pazılı burma tarifi, pazılı burma tarifi, nurselin mutfağı gongoş sarması tarifi, gongoş sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı hamsili pilav tarifi, hamsili pilava nasıl yapılır, karadeniz yemekleri, Trabzon yemekleri



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bu gün Trabzon mutfağının harika tarifleri sizlerle..

MISIR UNLU HELVA TARİFİ
 

Malzemeler:
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı mısır unu
- 5 çay bardağı beyaz un
- 1,5 bardak fındık
- 1 bardak pudra şekeri

Hazırlanışı:
- Helva için yağlar eritilir.
- Mısır unu ve un eklenip karıştırılarak kavrulur.
- Kısık ateşte 25 dakika kavrulur.
- Kavrulan helvaya çekilmiş fındık ve pudra şekeri eklenir.
- Pudra şekeri eriyince ocaktan alınır.

PAZILI BURMA TARİFİ

Malzemeler:
Hamur İçin:- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı su
- 4 su bardağı un
İçi İçin:
- 3 bağ pazı
- 4 adet soğan
- 1 kase pirinç
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 kaşık tereyağı
- Yardım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Hamur için tüm sıvı malzemeler ve tuz karıştırılır.
- Un eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Hamur şerit yapılır ve bezelere ayrılır ve yuvarlak yapılır 
- Yuvarlaklar un serpilmiş tepsiye alınıp 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- İçi için soğan ve pazı doğranır.
- Doğranan pazılara su eklenip, üzerine pirinç konur haşlanmaya bırakılır.
- Sıvı yağ ile soğanlar kavrulur.
- Kavrulan soğana salça eklenip kavrulunca pazılar eklenir ve karıştırılır.
- Tuz, şeker, nane, karabiber eklenip karıştırılır.
- Harç soğumaya bırakılır.
- Hamurlar açılır ve uç kısmı az içe katlanır ve iç harç konur.
- Oklava yardımı ile sarılıp büzülür ve yağlı tepsiye dizilir
- Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir ve 180 derce fırında pişirilir.

GONGOŞ SARMASI TARİFİ
 
Malzemeler:
 3 bağ karalahana
- 7 adet soğan
- 1 kilo dana kuş başı et et
- 3 kaşık tere yağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase yarma
- 1 kase bulgur
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 parça kemik et
- Kuyruk yağı
 
Hazırlanışı:
- Karalahana kaynar suda haşlanıp süzülür.
- Karalahanalar soğuk sudan geçirilir.
- Minik minik doğranmış et yıkanıp kuyruk yağı ile suyunu çekene kadar kavrulur.
- Doğranmış soğan eklenip ölene kadar kavrulur.
- Yağlar eklenip eriyince salçalar, tuz eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Baharatlar da eklenip karıştırılır.
- Yarma ve bulgur eklenip harca yedirilir.
- Kaynar suyu eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Harç ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Kemikli et yıkanıp tencerenin altına yerleştirilir.
- Karalahanalar iç harç ile sarılıp tencereye dizilir.
- Üzerine sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
 
Malzemeler:
- 2 kilo ayıklanmış hamsi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 paket kuş üzümü
- 3 bardak pirinç
 
Hazırlanışı:
- Hamsiler ayıklanıp tuz ve karabiber ile   harmanlanır.
- Hamsilerin arka kısmı yağlı tavaya gelecek şekilde kenarlara ve tavanın altına döşenir.
- Hamsiler tavanın dışına taşacak şekilde dizilir.
- Fıstıklara yağ ile kavrulur.
- Pilav için soğan doğranıp yağ ile kavrulur.
- Kavrulan soğana pirinç, kavrulan fıstık, kuş üzümü eklenip karıştırılır.
- Tuz ve sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
- Pişen pilavın altı kapatılıp nane ve karabiber eklenir.
- Pilav hamsi dizilen tavaya eklenip taşan hamsiler üstüne kapatılıp boş kısımlar hamsi ile kapatılır.
- Üzerine sıvı yağ gezdirilir ve fırına verilir pişirilir.
- Pilav servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.

 
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}