10 Ocak 2015 5 Çayı tarifleri



10 Ocak 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı çikolatalı mus tarifi, kanaltürk 5 çayı nişastalı börek tarifi, kanaltürk  5 çayı kozalak kurabiye tarifi, bol çikolatalı pasta tarifi, tahinli büzgü çörek tarifi, Erzincan lokumu tarifi





Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.

BOL ÇİKOLATALI PASTA

Malzemeler:
 6 adet yumurta
- 180 gram şeker
- 130 gram un
- 60 ml su
- 35 gram kakao
Kreması İçin:
- 300 gram bitter çikolata
- 300 gram krema
- 300 gram fındık krema
Süslemek İçin:- 2 poşet toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 150 gram bitter çikolata
- 150 gram beyaz çikolata
- Keki Islatmak İçin:
- 200 ml vişne suyu

Hazırlanışı:
- Yumurtaların akları ve sarısı ayrılır
- Yumurta akları köpüren kadar çırpılır
- Yumurta sarıları ise şekerle köpürene kadar çırpılır
- Su ve kakao kakao eriyene kadar karıştırılır
- Yumurta sarısı, kakao,unun yarısı ve yumurta akının birazı karıştırılır
- Kalan un ve birza yumurta akı tekrar eklenip harca yedirilir
- Kalan yumurta akı da eklenip kek hamuru söndürülmeden karıştırılır
- Yağlı ve yağlı kağıt serili kek kalıbına dökülüp 160 derce fırında 50 dakika kek pişirilir
- Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır
- Krema için bitter çikolata benmari usulü eritilir
- Eriyen çikolata soğutulur
- Fındık krema çırpılır ve çikolata eklenip tekrar çırpılır
- Çiğ krema eklenip homojen olana kadar çırpmaya devam edilir
- Pastayı süslemek için toz krem şanti süt ile köpürene kadar çırpılır
- Kek enlemesine 3 eşit parçaya bölünür
- Kekin üst kısmı pasta tabanı üst kısmı düzleştirilir
- Kek vişne suyu ile ıslatılır
- Krema torbasına koyulan krema kekin kenarlarına nokta nokta koyulur ve içine çember yapılır
- İç kısmı krem şanti ile doldurulur
- İkinci kek parçası yerleştirilir ve ıslatılıp aynı işlem yapılır
- 3. parçada yerleştirilir ıslatılır
- Aynı işlem ile kekin üstü krema ve krem şanti ile top top sıkılarak kaplanır
- Pastayı süslemek için eritilen beyaz çikolata ve bitter çikolata yağlı kağıt üzerine krema torbası yardımı ile zik ziklar yapılır
- Dolapta dondurulur
- Pasta çikolata ile süslenir.
 
TAHİNLİ BÜZGÜ ÇÖREK
 
Malzemeler:

 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3?4 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- 300 gram tahin
- 200 gram ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
 
Hazırlanışı:
- Tüm sıvı malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır
- Maya ve şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır
- Un ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur
- Sıcak ortamda yaklaşık 1 saat mayalandırılır
- Mayalanan hamur açılıp yuvarlaklar kesilir
- Tahin sürülüp şeker ve ceviz serpilir
- Yuvarlaklar yarım ay şeklinde katlanıp uçları ortası boş kalacak şekilde büzülür ve birleştirilir
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılır
- Tahinli çörek sırt sırta yağlı ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, elle biraz bastırılır
- Yumurta sarısı sürülüp susam ve şeker ile süslenir
- 180 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir
 
ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ
 
Malzemeler:

 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
 
Hazırlanışı:
- Yumuşamış tereyağı biraz yoğrulur
- Şeker eklenip yağ ile yoğrulur
- Sıvı malzemeler eklenip karıştırılır
- Diğer malzemeler üstüne eklenip lokum hamuru yoğrulur
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamur yayılır
- 170 derece sıcak fırında 35-40 dakika pişirilir
- Erzincan lokumu küçük dilimlenir
- Pudra şekeri ile süslenir


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}