06 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 6 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 06 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta elmalı kurabiye tarifi, portakallı irmik helvası tarifi, tavuklu bohça kebabı tarifi, pastırmalı gözleme tarifi




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın
tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Portakallı Kurabiye Tarifi3 su bardağı un
150 gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçine: 1 kase portakal kabuğu reçeli
1 çay bardağı toz fındık
1 su bardağı hindistan cevizi

Unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtaları ortaya kırıyoruz. Önce tereyağıyla yumurtayı karıştırıyoruz. Kenardan toz malzemelerden alıp iyice yoğuruyoruz. Hamur iyice özleşince bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Ortalama 20 beze çıkarıyoruz. İç harcı için, portakal reçelini, toz fındığı ve hindistan cevizini bir kasede yoğuruyoruz. Tezgaha az un serpiyoruz ve küçük oval hamurlar açıyoruz. İç harçtan bir parça alıp elimizle parmak şekline getiriyoruz. Hamurun bir ucuna koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyelerin üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Sebzeli Pirinç Çorbası Tarifi1 çay bardağı pirinç
1 kırmızı biber
1 havuç
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
1 su bardağı et suyu
sıvıyağ
tuz
su
Kırmızı biberi, havucu ve sarımsakları minik küp şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine sıvıyağ ve biraz tereyağı koyuyoruz. Sarımsağı, havucu ve kırmızı biberi koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz, et suyunu döküyoruz. Tuzunu da atıp kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ekliyoruz. Terbiyesi için, süzme yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kaseye alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra biraz sıcak su koyuyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Çorba tenceresine terbiyeyi döküyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse ekliyoruz. Çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. İçine nane atıp çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi3 yufka
1 tutam ıspanak
1 kase beyaz peynir
1 kase lor peyniri
tuz
zeytinyağı
su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
susam

Ispanakları doğruyoruz, karıştırma kabına alıyoruz. İçine beyaz peynir ve lor peynirini koyuyoruz. Tuzunu döküyoruz, harcımızı karıştırıyoruz. 3 yufkayı tezgaha üst üste seriyoruz ve 8 eşit üçgen çıkacak şekilde kesiyoruz. Bir kasede zeytinyağı ve suyu karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine bu karışımdan fırçayla sürüyoruz. Yufkaların geniş kısımlarına iç harçtan koyuyoruz, kenarlarını katlıyoruz ve rulo sarıyoruz. Su dolu fırın kabına börekleri batırıp çıkarıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve yağlıyoruz. Börekleri tepsiye diziyoruz. Üzeri için tereyağını eritip soğutuyoruz. İçine yumurta sarısı koyup karıştırıyoruz ve böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Patatesli Tavuk Pane Tarifi:2 tavuk göğüs
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
tuz
karabiber

Pane harcı:2 yumurta, galeta unu, un

Garnitürü: soğan,taze biberiye,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,zeytinyağı
Sütü ve maden suyunu dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tavuk göğüsleri önce ortadan ikiye kesiyoruz, sonra enden dilimliyoruz. Tavuk etlerini sütlü sosa buluyoruz ve içinde bekletiyoruz.
Patatesleri soyuyoruz ve elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Büyük bir kaseye dilimlenmiş patatesleri koyuyoruz. Üzerine biberiye yaprakları serpiyoruz. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve zeytinyağı döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine patatesleri yayıyoruz. Soğanları soyup halka doğruyoruz ve patatesleri karıştırdığımız kaseye koyup kalan sosla karıştırıp tepsiye koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Tavukları vakit varsa buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Bir tabağa galeta unu, bir tabağa da un koyuyoruz. Tavuk etlerini sostan çıkarıp önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa buluyoruz. Isınmış sıvıyağda kızartıyoruz. Havlu kağıt üzerine alıyoruz. Servis tabağının kenarlarına patatesleri diziyoruz. Ortasına da pane tavukları dizerek servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}