
Malzemeler:
12 adet baklavalık yufka
Yarım Su bardağı süt
1 tane yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzerine serpmek için haşhaş
İç harcı için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber
1 küçük kuru soğan
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
karabiber
tuz
Üzeri için:
Haşhaş
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranarak yağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Haşlanmış patatesler ezilerek soğana ilave edilir.1-2 dk. kavurmaya devam edilir. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta süt, 1 yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.3 adet baklavalık yufkanın her katına bu karışımdan sürülerek üst üste koyulur. Uç kısmına patatesli harçtan yayılarak rulo halinde sarılır. Bıçakla 4 parçaya bölünerek fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek haşhaş serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder